مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در سه سال‌ گذشته بیش از 13 حوزه کلان آبخیز شهر خرم‌آباد عملیات آبخیزداری انجام شده است و در جهت کنترل روان‌آب‌های شما و جنوب شهر 50 میلیارد تومان هزینه شده است.

به گزارش میرملاس‌خبر، شیرزاد نجفی شامگاه یکشنبه در بیست‌وهفتمین جلسه شورای اسلامی شهر خرم‌آباد فرسایش خاک را یکی از چالش‌های کشور و استان لرستان دانست و اظهار داشت: سالیانه بیش از ۱۶ تن در هکتار فرسایش خاک در کشور وجود دارد که به طور میانگین چهار برابر دنیا است و این آمار بسیار نگران‌کننده است.

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار هکتار وسعت استان را اراضی ملی تشکیل می‌دهد، افزود: متولی حفاظت از این اراضی برعهده اداره منابع طبیعی استان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه ۴۳ درصد وسعت این استان جنگل است، عنوان کرد: استاندارد حفاظت از اراضی ملی در کشورهای اروپایی به ازای هزار هکتار یک نفر است ولی در کشور و استان برای ۶۰ هکتار از این اراضی یک نفر نیرو وجود دارد بنابراین کمبود نیرو، امکانات و تجهیزات در منابع طبیعی استان به شدت احساس می‌شود.

احداث بزرگترین بند خاکی استان در منطقه ریمله

وی در ادامه سخنان خود به اقدامات انجام شده در حوزه آبخیز شهر خرم‌آباد اشاره کرد و گفت: طرح مطالعاتی حوزه آبخیز شهر خرم‌آباد تهیه و نقاط بحرانی مشخص شد و اقدامات مهمی در این راستا انجام شده است.

نجفی اضافه کرد: در سه سال‌ گذشته بیش از ۱۳ حوزه کلان آبخیز شهر خرم‌آباد عملیات آبخیزداری انجام شده است و در جهت کنترل روان‌آب‌های شما و جنوب شهر ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی با بیان اینکه بزرگترین بند خاکی استان در منطقه ریمله احداث می‌شود، گفت: ۷ درصد از روان‌آب‌های خرم‌رود از این منطقه می‌گذرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان مطرح کرد: بزرگترین پارک آبخیز کشور به مساحت ۲۰ هزار هکتار در منطقه قلعه‌گل کلنگ‌زده شده است که این پارک نقش بسیار مهمی در کنترل روان‌آب‌های جنوب خرم‌آباد دارد.

آماده واگذاری بام شهر به شهرداری خرم‌آباد هستیم

وی با تاکید به اینکه اداره کل منابع طبیعی نمی‌تواند در داخل و محدوده شهر خدمات داده  دهد، تصریح کرد: وظیفه ما در قانون هوای پارک تامین نهال است به همین دلیل سه میلیون اصله نهال آماده کشت در گونه‌های مختلف تولید شده است.

نجفی با اشاره به وضعیت بام شهر خرم‌آباد، گفت: این مجموعه رها نشده است ولی نگهداری، مراقبت و آبیاری از ۷۰۰ هکتار کار سختی است.

وی خاطرنشان شد: بام شهر فاقد زیرساخت‌های مناسب است به همین دلیل ۳۰ پروژه برای آن تعریف شده است و از طرف دیگر ما آمادگی واگذاری بام شهر را با تمام پرژه‌ها و اعتبارات آن به شهرداری خرم‎‌آباد داریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آتش‌سوزی‌های رخ داده در جنگل‌های استان، اظهار داشت: در گذشته میانگین آتش‌سوزی جنگل‌های لرستان بالای ۱۷ هزار هکتار در سال بوده است اما خوشبختانه این آمار در سال گذشته تنها ۱۳۰ هکتار بود.

وی افزود: در بحث جلوگیری از آتش‌سوزی جنگل‌های استان با استقرار ۳۶۰ دیدبان و شناسایی مناطق بحرانی کار جهادی انجام گرفت.

نجفی درخصوص برداشت چوب در برخی از نقاط استان، گفت: متاسفانه با اعلام ممنوعیت برداشت چوب از جنگل‌های شمال با برداشت چوب در استان‌های زاگرس‌نشین مواجه شدیم.

وی ادامه داد: برداشت چوب در برخی از نقاط استان زیاد است به همین دلیل گروه‌های ایست بازرسی در این مناطق مستقر شده است.