عباس دارایی/ هفتم مهرماه سالجاری با تصویب هیات دولت فرهاد زیویار بعنوان استاندار لرستان در دولت سیزدهم منصوب شد ، پنج روز بعد با حضور وزیر کشور او بعنوان هفدهمین استاندار تاریخ لرستان معارفه و رسما کار خود را از ۱۲ مهرماه ۱۴۰۰ بعنوان استاندار دولت انقلابیِ سید ابراهیم رئیسی آغاز کرد . از […]

 

عباس دارایی/ هفتم مهرماه سالجاری با تصویب هیات دولت فرهاد زیویار بعنوان استاندار لرستان در دولت سیزدهم منصوب شد ، پنج روز بعد با حضور وزیر کشور او بعنوان هفدهمین استاندار تاریخ لرستان معارفه و رسما کار خود را از ۱۲ مهرماه ۱۴۰۰ بعنوان استاندار دولت انقلابیِ سید ابراهیم رئیسی آغاز کرد .

از آن روز تا امروز ۱۱۰ روز می گذرد  ، مرسوم است که دولتی ها پس از یک بازه زمانی کوتاه مختصری از اقدامات کوتاه مدت خود را برای افکار عمومی تشریح می کنند و استاندار نیز از این قاعده مستثنی نیست .

صد روز از استانداری فرهاد زیویار گذشت ، آنچه اما در این صد روز نمایان است اینکه استان به شدت درگیر سهم خواهی ها و تقابل های درونی جریانی است که گرچه شعبه شعبه است اما در خرداد ۱۴۰۰ زیر یک چتر فعالیت کرده و نام انقلابی را برای خود برگزیده است ، این جریان پس از پیروزی در انتخابات بی رقیب و انتخاب سید ابراهیم رئیسی بعنوان رئیس جمهور حالا بدون دردسر و استرس از حضور جریانی دیگر در بازی قدرت ، همه چیز را فراهم برای تسلط بر مملکت می بیند ، این البته اولین بار نیست که قدرت به صورت یکدست در دست اصولگرایان دیروز و انقلابی های امروز است و شاید آخرین بار نیز نباشد اما واضح است که در چنین شرایطی که رقیب بلیط حضور در میدان را اخذ نکرده و نمی تواند در رقابت باشد و خودی های دیروز  نیز به بهانه همراهی غیر خودی های امروز و عبور از رویکرد انقلابی گری  از گردونه سیاست و قدرت حذف شده و کنار گذاشته شده اند ، برای شعبات مختلف جریان حاکم قابل قبول نباشد که از صحنه بیرون بمانند !

در استان نیز همین قصه جریان دارد ، رقیبی در میدان تیست ، مدیران دولت دیروز به بهانه و البته توجیه اینکه بانی وضعِ موجود هستند باید کنار بروند و جای خود را به انقلابی ها بدهند ! ، البته این موضوع چیز جدیدی نیست و در برهه های مختلف نیز این عزل و نصب ها و آمدن و رفتن ها مسبوق به سابه بوده و خواهد بود لیک آنچه قابل توجه است اینکه اغلب مدیرانی که دولت تدبیر و امید را همراهی کرده و دولتمرد آن دولت بوده اند برادران همین انقلابی هایی بوده اند که در ادوار مختلف در کنار هم بوده و این نزدیکی آنها به نمایندگان بوده است که برایشان سهمی در نظر گرفته شده و همراه دولت پیشین شده اند و در واقع گرچه از دولتِ روحانی حکم مدیریت و ابلاغ مدیریتی دریافت کرده اند اما منسوبان نمایندگانی بوده اند که از دید برادرانِ انقلابی خود چندان خودی و محرم محسوب نمی شوند و از این روست که تحت عنوان بانیان وضع موجود و کارگزارانِ دولت پیشین باید عطای کار را به لقایش بخشیده و خانه نشین شوند .

زیویار در یک شرایط سخت و با سهم خواهی های فزآینده برادران اصولگرا مواجه است که هر کدام در جریان انتخابات همچون استاندار منتخب ابلاغی داشته و ستادی دایر کرده اند و حامی سید ابراهیم رئیسی بوده و امروز هشت ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری از رئیس جمهور و دولتش سهم شان را مطالبه می کنند !

البته این موضوع قابل پیش بینی بود زیرا تنوع ابلاغ ها و ستادها موضوعی مسبوق به سابقه نبود و شاید برای اولین بار در تاریخ سیاسی انتخابات ها در ایران کاندیدایی از یک جریان سیاسی دارای ستادهای متنوع بود که هر کس بدون تناسب جایگاه و پایگاه و سن و سالش می توانست برای او ستاد بزند و از دست اندرکاران غیر رسمی کادر حامی اش در تهران ابلاغ ستادی بگیرد !!

امروز آن رفتار انتخاباتی بی سابقه برای استاندارِ هفدهم در لرستان دردسر شده است ، او تحت تاثیر این فشارها و سهم خواهی ها حتی نتوانسته است کابینه خود در درون استانداری را تکمیل کند ، فرماندارانش را به طور کامل چیدمان نکرده و مدیران کل هم پا در هوا چشم انتظار روز خود هستند تا فرا برسد !

صد روز گذشت ، با هیاهو با حواشی فراوان و البته چالش هایی که در این صد روز ، خواب را از زیویار گرفته و دورانی سخت برای او رقم زده است که شاید در هیچ  برهه ای از زندگی شخصی اش بر او نگذشته بود !

امروز بیش از هر زمانی دیگر افکار عمومی منتظر است تا گزارش صد روزه دولتِ سید ابراهیم رئیسی به استانداری فرهاد زیویار منتشر شود ، برنامه کاری اش تشریح و به صراحت گفته شود برنامه اقتصادی مان برای برون رفت از وضع موجود چیست ؟ بانیان وضع موجود را کنار زدیم با کدام کارگزاران و با چه مدل می خواهیم حرکت کنیم ؟  برنامه مان در سه سطح کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت چیست و چگونه می خواهیم وعده ها و برنامه ها را عملیاتی کنیم ؟

در خصوص عملکرد زیویار و کارگزاران دولت نوپایش در استان باید پس از تکمیل کامل کابینه اش و استقرار مردان مورد اعتمادش قضاوت کرد ، فعلا خیلی زود است او را در یک بازه زمانی ۱۰۰ روزه به قضاوت نشست هر چند شاید سخت نباشد پیش بینی کرد برای استاندارِ نوپایِ بومیِ دولتِ  انقلابی در لرستان در نهایت چه سرنوشی رقم خواهد خورد ! ، آینده برشی از همین تصمیمات امروز و رفتارهایی است که شاید نباید آنرا فی الفور قضاوت کرد اما می توان از دل همین رفتارها ، انتصابات ، شرایط و فضاها ، آینده را هم ترسیم کرد !

 

این مطلب در شماره اخیر هفته نامه میرملاس خبر منتشر شده است

  • نویسنده : عباس دارایی خبرنگار میرملاس خبر